Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Настройките за сухо ще се отплатят утре

Рикиардо: Настройките за сухо ще се отплатят утре

63
0
Даниел Рикиардо,Ред Бул,Спа

Даниел Рикиардо бе наясно още преди началото на квалификацията на пистата Спа, че няма как да се бори с болидите на Мерцедес. Особено когато става дума за темпо в една обиколка. Именно заради това австралиецът, който завърши на пета позиция с изоставанео от 2,3 сек спрямо първия, реши да рискува с настройките на колата си.

„Жертвахме аеродинамично притискане и това трябва да е правилното решение за утрешното състезание“, обясни Рикиардо. „Независимо, дали ще се борим да изпреварим някого или ще трябва да се защитаваме ние е нужна по-сериозна скорост на правите. Именно заради това поехме в тази посока.

Затова съм доволен от петото място и смятам, че състезанието е много по-важно от квалификацията. Не смятам, че трябва да се притесняваме от пилотите на Уилямс, които дебнат зад нас. Със сегашните настройки сме сред най-бързите на правите.

Третото и петото място са добър резултат за отбора, но болидите на Мерцедес са прекалено напред и не можем да сме радостни от този факт. Ако гледаме единствено позициите си обаче денят изглежда добър за нас.

Надявам се пилотите на Мерцедес да имат проблеми с износването на гумите, но като цяло предимството им е много сериозно. Третото място трябва да бъде нашата цел и реално погледнато ще има сериозна конкуренция за него. Смятам, че ще имате възможност да наблюдавате чудесна борба.

Относно стратегията, въпросът е между едно и две спирания. Днес успяхме да спестим гуми в квалификацията, защото никой не използва сликове. Така разполагаме с достатъчно варианти, но ще видим, кой е най-удачния.“