Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг най-бърз във втория ден от тестовете на Ред Бул Ринг

Розберг най-бърз във втория ден от тестовете на Ред Бул Ринг

40
0

Нико Розберг завърши начело във втория и последен ден на тестовете на пистата Ред Бул Ринг. Германският пилот на Мерцедес записа общо 117 обиколки на трасето, на което записа победа преди няколко дни. Със своето време от 1:09.113 сек той остана на близо 0,6 сек зад времето постигнато от Люис Хамилтън по време на квалификацията тази година. В същото време обаче той бе по-бърз с две секунди от Паскал Верлайн, от когото пое колата след първия ден. Самият Верлайн пък през днешния ден кара за екипа на Форс Индия.

Истинската сензация на втория ден от тестовете обаче бе шампионът от DTM Марко Витман, тествал за Торо Росо, който бе и най-прилежният пилот на пистата. Германецът записа 158 обиколки, като най-доброто му време от 1:10.103 мин. му отреди четвърта позиция. С този си резултат по време на квалификацията в събота Витман би се наредил пред каралия за Торо Росо испанец Карлос Сайнц.

Между двамата германци се наредиха Естебан Гутиерес от екипа на Ферари (+0,818 сек./110 об.) и Валтери Ботас с Уилямс (+0,916 сек./79 об.). В Скудерията използваха деня, за да изпробват нови аеродинамични елементи. Гутиерес записа и кратко излизане от пистата, което за разлика от това на Антонио Фуоко в първия ден остана без сериозни последствия.

Пети се нареди първия от първия ден Паскал Верлайн. Младият германец записа 132 обиколки и остана на 1,140 сек от своя сънародник Розберг. В отбора на Виджай Маля бяха концентрирани върху сравнителните тестове на използвания до момента и новия аеро пакет, който се очаква да дебютира на Силвърстоун.

Зад Верлайн се нареди Джолион Палмър от екипа на Лотус, който след 110 обиколки зае шестото място с време по-бавно с 1,260 сек от това на водача. Седмото място пък остана за Фернандо Алонсо (Макларън), който също бе концентриран върху сравнението на новите части представени в Австрия и старите. За разлика от Щофел Вандоорн испанецът използваше в повечето си обиколки късия нос на Макларън, като след сутрешните 18 обиколки успя да запише цели 86 следобед.

Осми се класира Даниел Рикиардо от екипа на Ред Бул, който бе с повече от 1,6 сек зад първия. Австралиецът имаше и проблеми, които го накараха да стои дълго време в бокса и освен това да остане на входа на питлейна. Въпреки това той записа 116 обиколки.

Деветото място пък остана за пилота на Заубер, Фелипе Насър, който освен върху аеродинамични изпитания бе концентриран и върху тестове на спирачната система. С изоставането си от 1,809 сек той остана последен в класирането за втория финален ден.