Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Съперничеството е здравословно

Розберг: Съперничеството е здравословно

54
0
Нико Розберг

Нико Розберг смята, че съперничеството във Формула 1, включително в екипа му Мерцедес, е здравословно.

Немският пилот на Мерцедес коментира случилото се след инцидента между него и Люис Хамилтън в началото на Гран при на Белгия. Той обясни, че решението да се извини за погрешна преценка на съотборника, отбора си и феновете, е негово:

– През седмицата след състезанието мислих какво стана, обсъдих нещата с отбора и накрая реших, че аз би трябвало да поема отговорността. Не се гордея с начина, по който протекоха нещата на Спа, защото по принцип искам да допринасям за спорта, за това той да е най-интересният в света. През сезона досега имаме здравословно съперничество, включително в тима ни. Разполагаме с най-добрия автомобил, в момента отборът ни е най-добрият. Това е факт, защото работим чудесно заедно като екип – ако не бе така, не бихме доминирали в спорта така, както го правим понастоящем. И представянето всъщност е най-силното доказателство за това. От самото начало е ясно, че не трябва да има контакт между съотборници. От тази гледна точка нищо не се променя в бъдеще.

Битката в шампионата се ожесточава с всеки изминал кръг и малцина вярват, че Даниел Рикиардо (Ред Бул) е реална заплаха за съперниците от Мерцедес. При това положение в ситуации като тази на Спа реакциите са различни и Нико бе попитан дали е подготвен за атаки от страна на медиите, тъй като през последните две седмици бе подложен на „истински лов на вещици от страна на определени журналисти”.

– Уважавам всяко мнение, но лично аз се стара да се съсредоточа върху това да карам колата си, да работя заедно с тима си, да извличам най-доброто от ситуацията и също така да се радвам на момента. Невероятен късметлия съм да разполагам с болид като нашия. Такова нещо се случва безкрайно рядко в F1. Пристигам за всеки старт с мисълта, че мога да спечеля полпозишън, да взема победата с тази кола. Отборът върши изключителна работа, включително с развитието. Поддържат темпото, разбирате ли? Трудят се неуморно. А останалите не намаляват разликата, нали? Това е страхотно и искам да се фокусирам върху момента.

В края на пресконференцията Розберг потвърди, че Ники Лауда е говорил с него в седмицата след Гран при на Белгия и се е извинил за репликите си адрес на пилота в интервютата веднага след финала на състезанието.

– Беше наистина мил жест от негова страна и аз, разбира се, приех изцяло това. Всичко вече е минало – каза Нико.