Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Темпото ми бе добро, но имах проблеми със спирачките

Розберг: Темпото ми бе добро, но имах проблеми със спирачките

35
0

След две поредни победи на Нико Розберг, днес в Канада той бе победен от съотборника си Люис Хамилтън. Така германецът трябваше да се задоволи с второто място, въпреки че в по-голямата част от надпреварата се опитваше да притиска съотборника си.

„Квалификацията до голяма степен бе решаваща и някои подобни дреболии правят сериозната разлика“, констатира Розберг след състезанието. „Темпото ми в състезанието бе добро.“

След като в началната серия от обиколки той изостана леко от Хамилтън, след първия стоп успя да намали аванса му и дори в един момент да бъде на необходимата дистанция зад него, позволяваща му да използва DRS. В крайна сметка обаче не успя да упражни сериозен натиск.

„Състезанието бе много трудно“, продължи Розберг. „Трябваше да внимавам много с разхода, както обикновено се случва тук. Освен това спирачките бяха на ръба. За мен това бе сериозен проблем, защото се движех зад друга кола и те не можеха да се охлаждат достатъчно. Затова се опитах да не карам точно зад него, за да мога да ги охлаждам.

Опитвах се да го притисна, но той не направи никакви грешки. Поздравления за Люис, надпреварата с него тук бе много добра.“

„Състезанието бе много напрегнато за нас, защото спирачките на Нико прегряваха, а Люис трябваше да внимава с разхода. Оставихме ги да се състезават, но при параметри поносими за колите“, обясни от своя страна и спортният шеф на Мерцедес, Тото Волф.