Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Трябва да работим по проблемите си

Райконен: Трябва да работим по проблемите си

40
0

Кими Райконен записа своето трето отпадане за сезона. След много силен старт и движение дълго време на второто място финландецът трябваше да се откаже заради проблем в MGU-K.

„Успяхме да минем пред Мерцедес и сме константно по-бързи от тях“, обясни Райконен след отпадането си. „Хубаво бе да направим добър старт и с двете коли, нещо което не бе сред силните ни страни през тази година. Но това показва, че правим правилните крачки и честно казано колата не бе никак лоша.“

След първия стоп обаче започнаха и проблемите на Райконен, който губеше по 0,3-0,4 сек на обиколка.

„Ясно е, че имахме проблеми и направихме грешки през тази първа половина от сезона. Това разбира се влияе и на резултатите. Но тази година определено не е провал, както бе през миналата. Ще продължим да работим упорито и с малко късмет можем да направим още няколко добри състезания и да постигнем добри резултати. Смятам, че е от ключово значение да минимализираме грешките.

Наистина е хубаво, че Себастиян спечели. Щеше да е още по-добре, ако аз бях взел второто място. Видя се обаче, че вървим в правилната посока. Нещата вървяха добре и не допускахме грешки. Имаме темпото и просто трябва да навием гайките още по-здраво. Трябва да работим по проблемите си. Имаме чудесен тим и можем да постигнем добри резултати, но просто трябва да завършваме в състезанията.

Вижда се, че сме много бързи и може би можем да сме още по-бързи, но не успяхме да го покажем, защото висяхме зад други коли и не можехме да ги изпреварим. Днес се видя колко важен е старта. Трябва да продължим да работим и да се опитваме да извадим максимума от колата.“