Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: В Сингапур най-накрая имах добро усещане в колата

Райконен: В Сингапур най-накрая имах добро усещане в колата

58
0
Кими Райконен

Кими Райконен сподели, че по време на последния състезателен уикенд във Формула 1 – за Гран при на Сингапур – най-после се е почувствал комфортно в болида си Ферари F14 T.

– В Сингапур най-после имахме скорост да направим бърза обиколка в квалификацията, тъй като автомобилът се държеше по начина, по който се надявах. Жалко, че не успяхме да използваме максимално това заради проблем преди последния квалификационен тур. Това пък доведе до факта, че не бяхме в състояние да сторим кой знае какво в надпреварата. Но за мен положителното е, че през този уикенд най-накрая имах добро усещане в колата – нещо, което чакам от дълго време през настоящата година – обясни финландецът.

Световният шампион за 2007 г. има затруднения през сезона с автомобила си. Той е 11-и в класирането при пилотите с едва 45 точки. Най-доброто му класиране през сезона досега е четвърто място в Гран при на Белгия.

Сега предстои надпреварата в Япония и Райконен сподели, че на Сузука мощността има значение, но и технически е много сложно предизвикателство:

– Очакваме да видим как ще се представи нашият болид спрямо съперниците там. Много харесвам пистата. Конфигурацията е от старата школа – от онзи вид, който винаги носи прекрасни емоции. Трябва да кажа, че най-любимото ми трасе е Спа-Франкоршамп, но Сузука е близо до него в личното ми подреждане. В първото ми състезание там карах за Заубер и отпаднах след катастрофа с [Жан] Алези. След това съм финиширал във всеки свой старт там и имам наистина добри резултати. Победата от 2005 г. е може би сред най-добрите ми карания.