Начало Автомобили ФОЛКСВАГЕН КЛУБ ФЕСТ 2017 – ЕВОЛЮЦИЯ НА СТРАСТТА

ФОЛКСВАГЕН КЛУБ ФЕСТ 2017 – ЕВОЛЮЦИЯ НА СТРАСТТА

101
0

Volkswagen Club Fest е събитие, родено дълбоко в недрата на идеята, наречена „Клуб на привържениците на Фолксваген в България“. Неговата искра, първо плахо, пламва в началото на 2009 г. Разпалена от смелостта, волята и духа на членовете на клуба, тя се превръща в пламък, който за първи път озарява клубната автомобилна сцена в България през студените мартенски дни на 2010 г. За осем поредни години, този пламък се превърна в изпепеляваща страст. Страст, която прескочи границите на България и завладя сърцата на фенове от цяла Югоизточна Европа, изживяващи емоцията Фолксваген Клуб Фест и като участници, и като посетители.

И както е модерно напоследък, а със сигурност и щадящо за природата, Фолксваген са в зората на искряща революция. С въвеждането на редица хибридни и изцяло електрически модели, марката иска да отговори на увеличеното търсене на алтернативни форми на задвижване на любимите ни автомобили. И както моделите с означение R, GTD и GTI са ни карали да настръхваме, така сега електрическите и хибридни модели (с означение GTE), са нещо ново и интересно, което привлича вниманието на феновете. Именно тези модели в рамките на импровизираната e-Академия на Фолксваген всеки желаещ ще може да тества по време на феста.

Първата костенурка (т.нар. KDF Wagen), заедно с Brеzel Käfer и Ovali, изписват със златни букви ролята на Фолксваген в световната автомобилна история. Транспортер (Bulli) в неговите шест генерации доставя милиони тонове стоки в цял свят. Едва ли има някой, който да остане безразличен пред емблематичният хотхеч Голф GTI от 1976 година и неговите наследници – вече 40 години. Развиващите се алтернативни форми на задвижване тепърва ще намерят своето място в сърцата на феновете.

Макар тази година Volkswagen Club Fest – Еволюция на страстта да стартира на първи април, той не е шега. Провеждането му е зареждащо, но и трудно предизвикателство. Особено за участниците в него, които, за да подготвят автомобилите си, влагат безсънни нощи и неимоверни усилия. И онази неизчерпаема страст, която ги превръща в коли с души. Голяма част от тях ще можете да видите на предстоящия Фолксваген Клуб Фест. Затова и тази 2017 г., за осми пореден път, ви каним в уикенда на шегата в Интер Експо Център, където ще видите 80 години история, настояще и бъдеще. Една истинска Еволюция на страстта.

Клуб на привържениците на VW в България

Volkswagen Club Fest

VWclub.bg