Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 R30 върви по-добре, отколкото в Бахрейн, твърдят в Рено

R30 върви по-добре, отколкото в Бахрейн, твърдят в Рено

47
0

Най-добро време в първата свободна тренировка за Гран при на Австралия записа Роберт Кубица, който следобед бе 11-и със своето Рено R30. Полякът обаче призна за наличието на някои малки проблеми:

– Сутринта имах някои малки грижи с баланса, така че работихме по оправянето на реглажите и свикване с трасето, което е много различно спрямо това в Бахрейн и останалите, където тествахме през зимата. Във втория час и половина направихме някои излизания с гуми интермедия, за да разберем какво е поведението на мокро. Тази вечер ще търсим начин да подобрим баланса, за да извлечем максимума от болида утре.

С много добри постижения се отчете и Виталий Петров. Руснакът бе 9-и в първата и 5-и във втората сесия, като заяви, че R30 върви по-добре, отколкото на Сахир преди близо две седмици.

– В началото на деня учех Албърт парк, но свърших малко работа и по реглажите. Знаехме, че следобед ще завали – затова излязохме толкова рано, колкото успяхме, за да ползваме сухи гуми преди дъждът да се усили. Когато бе много мокро, направихме само проверовъчни обиколки с различни количества гориво. В неделя може и да вали, така че си струваше да се натрупа и такъв опит – каза Петров.