Начало Moto News Рабат и Милър диктуват темпото в първия ден от тестовете на Херес

Рабат и Милър диктуват темпото в първия ден от тестовете на Херес

30
0

Естев (Тито) Рабат от екипа на Marc VDS Racing бе най-бърз от първите тестове на пистата Херес за клас Moto2. След него бяха двамата съотборници от Interwetten Paddock Moto2 Том Люти  и Мика Калио. Най-бързият пилот в клас Moto 3 бе Джак Милър от Red Bull KTM Ajo.

На пистата за 8 часа караха пилотите от средния и на-малкия клас на мотоциклетната Гран При, макар че трасето бе зелено заради силния дъжд, който падна през нощта.  Рабат и Люти направиха постиженията си следобед, като Тито постигна 1:42.747. Това бе с 2 десети от секундата по-добро постижение от това на Люти и на половин секунда от постижението на Калио. На 4-о място бе британският пилот Сам Лоус от  Speed Up, който изпревари световният шампион в Moto3 Маверик Винялес (Pons HP 40) и Такаки Накагами (Idemitsu Honda Team Asia). Носителят на титлата през  2012 Сандро Кортезе, който кара за смяната на NGM Forward Racing и изпреварва шаситата Forward KLX , които се тестваха за първи път от него и Винялес  Втори ще е много силно единоборство в което се включва за първи път и съотборникът на Винялес – Луис Салом.
Пилотът на Red Bull KTM Ajo бе най-бърз в първия ден от тестовете на Moto3. Австралиецът бе начело през миналата седмица в тестовете във Валенсия. Милър постигна 1:46,975, а след него се наредиха  Исак Винялес (Team Calvo), Дани Кент (Red Bull Husqvarna Ajo) и Николо Антонели (Junior Team GO&FUN Moto3). Милър бе единственият, който слезе под бариерата от 1:47 мин. за обиколка. Пети стана Романо Фенати (Sky Racing Team by VR46), следван от Якуб Корнфейл (Team Calvo).