Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Работата по филма за F1 с участието на Брад Пит продължава в...

Работата по филма за F1 с участието на Брад Пит продължава в Дайтона

678
0
филма за F1
снимка, Спас Генев

Продължава работата по филма за F1 с участието на Брад Пит. Според различни източници, снимачният екип в момента се намира във Флорида заради 24-те часа на Дайтона. Легендарното състезание за издръжливост ще се проведе в края на тази седмица на пистата „Дайтона Интернешънъл Спийдуей“.

Снимките на филма за F1 започнаха по време на състезателния уикенд във Великобритания. Сюжетът се върти около измисления отбор „Ейпекс Гран при“, чиито пилоти са Пит и Дамсън Индрис. Американската кинозвезда е в ролята на Сони Хейс. Героят му е състезател, който излиза от пенсия, за да помага на своя по-млад съотборник Джошуа Пиърс

Пит бе зад волана на адаптиран болид от F2, който използва аеродинамика от клас „F1″, разработена от Мерцедес. Той и Идрис бяха заедно с другите пилоти от F1 на церемонията преди старта състезанието на Силвърстоун. В допълнение, екипът на Ейпекс Гран при имаше собствен гараж в края на бокса.

Работата по филма бе възпрепятствана заради стачката на Гилдията на телевизионните и кино актьори в САЩ. По-късно се разбра, че снимките на филма за F1 са продължили дори бе актьори. До края на сезона бяха посетени още няколко локации от календара на F1. За нещастие снимките, планирани в Лас Вегас не успяха да се осъществят заради проблемите по време на уикенда в Невада.

Преди няколко дни стана ясно, че филмът за F1 ще включва и кадри от писти, които не приемат стартове от световния шампионат. Такъв е случаят с Дайтона. В края на тази седмица трасето във Флорида е домакин на първия кръг от сезон 2024 в IMSA. Състезанието носи името „24 часа на Дайтона“.

В Дайтона Пит ще работи с Wright Motorsports. Това е реален отбор, който се състезава в IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Американската кинозвезда ще бъде зад волана на Порше 911 GT3 R, което се състезава в клас GTD. Автомобилът е модифициран специално за героя на Пит Сони Хейс. Друг от автомобилите на отбора също ще бъде използван във филма, но ще запази имената на редовните си пилоти.

Междувременно Джери Брукхаймър бе обявен за главен маршал на 62-рото издание на 24-те часа на Дайтона. През 90-те години Брукхаймър продуцира популярния филм „Дни на Грохот“ с участието на Том Круз.

„Дайтона Интернешънъл Спийдуей е емблематично място. За мен ще бъде чест да дам командата за Rolex 24 в Дайтона“, сподели Брукхаймър. „Бил съм тук за най-голямото състезание на НАСКАР. Сега нямам търпение да изживея едно от най-престижните състезания за спортни автомобили в света“, добави американският кинопродуцент.