Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен разкритикува гумите на Пирели за мокро

Райконен разкритикува гумите на Пирели за мокро

43
0

Кими Райконен разкритикува гумите за мокра писта на Пирели. Повод за това стана отминалата Гран при на Бразилия, в която много от пилотите се завъртяха, а други дори катастрофираха.

Според финландеца като цяло продуктите на италианския доставчик стават все по-лоши. А в миналото те са били много по-добри и са можели да се справят с подобни условия като тези миналата неделя на Интерлагос.

Райконен отпадна, след като изгуби контрол и разби болида си заради аквапланинг на старт-финалната права. Дъждът над Сао Пауло не спря от старта до финала на надпреварата, но проблемът беше основно в събирането на много вода на определени места от трасето.

„Гумите за мокра писта на Пирели са много уязвими при наводнена писта, както бе в Бразилия тази неделя, обясни Кими. – И ако трябва да съм честен, стават все по-лоши в това отношение с всяка година.

Нямах никакъв шанс, пробвах всичко възможно, но болидът бе тотално неуправляем с тази висока скорост на правата. Гумите от преди 10-12 години щяха да се справят с аквапланинга и съм убеден, че нямаше да отпадна по този начин.”