Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Трябва да работим по надеждността на колата

Райконен: Трябва да работим по надеждността на колата

43
0

Кими Райконен призна преди началото на състезателния уикенд в Китай, че тимът му трябва да работи по надеждността на колата. Финландецът заяви, че е доволен от скоростта, но има какво да се желае по отношение на издръжливостта. Кими отпадна в първия кръг в Австралия след прегряване на турбината, а във втория заради проблем с работата на картите на електрониката се повреди изпускателен клапан в мотора на Фетел още в загряващата обиколка.

„Първите 2 състезания за нас не бяха идеални, заяви Райконен. – Взехме 2 подиума, но и на 2 пъти не завършихме и не взехме точки. Не беше това, което искахме. Имаме добър пакет и трябва да го подобряваме. Колата е по-добра от миналата година, но все още не е това, което искаме.”

Относно ограниченията на комуникацията с бокса Ледения заяви, че не е имал проблем с това в първите състезания и за него всичко е било добре. Запитан дали ще съжалява ако пистата в Шанхай отпадне от календара след 2017 г., когато изтича настоящият и договор за домакинство, Райконен коментира: „Пистата в Китай е хубава, има бързи завои. Но ние не определяме трасетата в календара. Бърни ги избира и оттам идват парите.”