Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен заслужаваше по-добри резултати от първите състезания, смята Фетел

Райконен заслужаваше по-добри резултати от първите състезания, смята Фетел

73
0

Кими Райконен е заслужавал по-добри класирания от първите 4 състезания през този сезон. Това смята неговият съотборник във Ферари и лидер в шампионата на Формула 1 Себастиан Фетел.

Германецът спечели 2 победи досега в Австралия и Бахрейн, а финландецът стигна само до един подиум в последния кръг в Сочи. Именно в Русия обаче Ледения бе най-близо до скоростта на Фетел, като в квалификацията остана втори, като бе само на 0.059 сек.

„Може би той нямаше класиранията в състезанията, които заслужаваше, заяви Фетел. – В Бахрейн очевидно старта и първата му обиколка му костваха много. Иначе съм сигурен, че щеше да бъде на подиума. Видях точно какво се случи и нещата не се случиха 100% в негова полза до момента.

Но не мисля, че има някакво съмнение в падока, че той е един от най-талантливите пилоти. Не мисля, че някой друг може да отиде в WRC и да се представя на нивото, на което бе той, а след това да се върне в F1 и веднага да има отново нужната скорост. Не мисля, че някой се съмнява в уменията му.”

Самият Райконен вярва, че нещата може да са по-добре за него, ако Ферари подобри някои малки детайли по колата, имайки предвид малките разлики между водещите 4 пилоти. „Досега сезонът не беше идеален, но уикендът в Сочи беше стъпка напред, заяви Кими. – Бях по-доволен от това как нещата се развиха, но завърших само 3-и. Ще се опитваме да подобряваме нещата и съм сигурен, че ще сме там където искаме.”