Начало Други Райън Брискоу спечели полпозишъна за Индианаполис 500

Райън Брискоу спечели полпозишъна за Индианаполис 500

40
0
Райън Брискоу

Райън Брискоу (Пенске DW12-Шеви) спечели полпозишън за Индианаполис 500. Надпреварата ще се проведе следващия уикенд и съвпада с другата перла в короната на автомобилния спорт – Гран при на Монако във Формула 1.

Брискоу надделя в двубоя с Джеймс Хинчклиф (Андрети DW12-Шеви), като постижението му бе едва 0,0023 сек по-добро от това на съперника. Зад тях се наредиха съотборниците на Хинчклиф Райън-Хънтър Рей и Марко Андрети, следвани от другите състезатели на Пенске – Уил Пауър и Хелио Кастроневес. Най-бърз от пилотите с Хонда се оказа Джоузеф Нюгардън (шести).

Това е просто невероятно – бе първата реакция на Брискоу след успеха му в квалификацията, за който спечели 100 000 долара. – Спечелих първата позиция съвсем накрая. Всички в Пенске се трудиха толкова здраво… А Шевроле, те ми дадоха автомобила, с който да взема полпозишъна. Гордея се невероятно много с всички. Пол на Инди – велико е.

Разликата от 0,0023 сек между Райън и Хинчклиф е най-малката в историята на надпреварата. Предишното подобно постижение датира чак от 1970 г., като Ал Ънсър побеждава Джони Ръдърфорд с 0,1 сек.

Да, това е най-малката разлика и това в немалка степен ми разби сърцето – призна Хинчклиф. – Честно казано, сигурно няма да спя известно време заради това, но пък в крайна сметка това е Инди. Един полъх на вятър, сянка на завой – това стига, за да промени всичко на трасето.

Рубенс Барикело пък е с 10-а позиция в първото си участие в състезанието на легендарния овал.