Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен доволен от класирането си на Ред Бул Ринг

Райконен доволен от класирането си на Ред Бул Ринг

1639
0
Кими Райконен
Кими Райконен, снимка: Алфа Ромео

Кими Райконен е останал доволен от класирането си в Гран при на Австрия. Пилотът на Алфа Ромео завърши на 9-о място на Ред Бул Ринг, като води оспорвани битки със съперниците си. В началото на състезанието той бе дори 4-и, но след това загуби позиции от пилоти с по-бързи коли.

„Можем да бъдем удовлетворени от спечелените точки, каза Райконен. – Постигнахме добър резултат за тима. Направих добър старт и в първите обиколки бях добре. Но след това стана по-трудно. Усещах, че не ми достига малко скорост да се боря с колите около мен.

А освен това трябваше да бъда внимателен с гумите. Нужно беше да ги запазя в добро състояние достатъчно дълго, а в същото време да съм бърз. Това бе малко разочароващо, но в крайна сметка постигнахме добър резултат.“

Другият пилот на Алфа Ромео Антонио Джовинаци завърши 10-и. Така италианецът спечели първата си точка за сезона и първа в кариерата си.

Той се нареди 7-и в решетката, което е и най-доброто му класиране на грида. Завършването му в топ 10 обаче му коства загубата на малко коса. Той беше обещал на шефа си в тима Фредерик Васьор, че когато спечели първата си точка, ще позволи част от косата му да бъде отрязана.

„Много съм щастлив да запиша първата си точка, каза Антонио. – Чувството е страхотно. Голяма тежест падна от раменете ми. Мисля, че това беше максималното, което можехме да постигнем. Състезанието беше много трудно. Перес беше зад мен през по-голямата част от следобеда. И бях поставен под голямо напрежение.“