Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен излезе трети в генералното класиране след Гран при на Италия

Райконен излезе трети в генералното класиране след Гран при на Италия

36
0
Кими Райконен

Кими Райконен излезе на трето място в генералното класиране при пилотите във Формула 1 след Гран при на Италия и петата си позиция на Монца. Той е само на точка зад Люис Хамилтън (Макларън).

Съотборникът му за този уикенд Жером Дамброзио направи представяне, определено от тима като впечатляващо. Белгиецът завърши 13-ти, въпреки че през по-голямата част от дистанцията нямаше KERS.

– Чудесно е, че съм трети в генералното подреждане, но загубихме точки спрямо Фернандо Алонсо, което не е идеално. Беше труден уикенд, тъй като бяхме твърде бавни на правите. Това бе причината да не успявам да задържа съперниците, а дори с DRS бе трудно да изпреварвам колите пред мен. Поне направихме стратегията с един бокс, а гумите издържаха. Гонехме шесто-седмо място в състезанието, така че пето бе възможният максимум – заяви Райконен.

За Дамброзио надпреварата бе дълга и тежка, след като загуби KERS-а си в шестата обиколка от общо 53.

Системата носи около половин секунда тук и бе ясно, че липсата й ще ми се отрази. Направих добър старт и се борех с Даниел Рикиардо и Нико Розберг, но след като вече не разполагах с допълнителната мощност, не можех да издържа на темпото. Последният ми стинт на чиста писта бе доста добър, не допуснах грешки и може би с малко повече късмет щях да постигна и по-приличен резултат. Основната ми цел бе да финиширам и я постигнах. Беше страхотно да съм пак в болида, при това с такъв фантастичен отбор – коментира белгиецът.