Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Липсва ни достатъчно сцепление

Райконен: Липсва ни достатъчно сцепление

74
0
Лотус,Ромен Грожан,Сингапур

Кими Райконен и отбора на Лотус са може би най-постоянни в резултатите си през този сезон. С изключение на състезанието в Китай финландецът е записал точки във всяко състезание. Освен това почти винаги е на или близо до подиума. За надпреварата в Сингапур обаче се очертават сериозни проблеми. И двамата пилоти на отбора бяха далеч от времената постигани от Ред Бул в днешните тренировки. Във втората Райконен бе на две секунди от най-доброто време на Фетел.

„Денят не бе лесен за нас“, заяви финландецът в типичния си стил. „Не знам поради каква причина нямаме достатъчно сцепление. Мисля че притискането ни не е достатъчно. Изглежда уикендът ще е доста труден ако съдим по днешните резултати. Липсата на грип за съжаление е видима и при двата типа гуми.

Все пак си мисля, че утре можем да успеем да подобрим поведението на колите ни. За съжаление обаче не виждам как можем да наваксаме 2 секунди. Няма как да стане, изведнъж ние да намерим повече сцепление от останалите.

Може би в момента се развиваме по-бавно от останалите. Те явно са наваксали, но се надявам да намерим решение на нашите проблеми.“

В Сингапур отбора на Лотус пристигна само с ново задно крило, за разлика от сериозните пакети на Ферари и Мерцедес.