Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Може да сме 5-и, а може и 10-и

Райконен: Може да сме 5-и, а може и 10-и

2557
0
Кими Райконен
Кими Райконен, снимка: Алфа Ромео

Кими Райконен смята, че неговият отбор Алфа Ромео може да е 5-и, а може и да е последен 10-и като представяне в началото на новия сезон във Формула 1. Финландецът бе освободен от Ферари миналия сезон. Веднага той подписа договор с екипа на Заубер, който в последствие стана заводски екип на Алфа Ромео.

В предсезонните тестове Кими и новият му съотборник Антонио Джовинаци показаха забележителна скорост. Това накара много специалисти да ги считат за едни от водещите кандидати за челната позиция сред отборите в средата на колоната.

„Голяма мистерия е къде се намираме, каза Кими пред Motorsport. – Ще дадем най-доброто от себе си. И след това ще продължим да работим. Не сме напълно там, където искаме като скорост. Не знам дали ще сме 5-и или 10-и. В средата на колоната битката ще е много оспорвана.“

Световният шампион за 2007 г. заяви още, че в Алфа Ромео не са натискали максимално за постигането на възможно най-бързата обиколка в тестовете. Според него в тима имат много да учат за новата кола C38.

„Условията са винаги различни в състезателните уикенди, заяви още Райконен. – В тестовете изпробвахме различни гуми. Но беше сложно да се постигне максимално добро време с по-меките гуми заради по-ниските температури.“