Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не е сигурен какво ще прави догодина

Райконен не е сигурен какво ще прави догодина

55
0
Кими Райконен

Кими Райконен не е сигурен какво ще прави догодина, заяви самият той на пистата в Китай, където този уикенд се провежда трети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2013 г.

Финландският състезател на Лотус не коментира спекулациите, че е сред кандидатите за място в Ред Бул през следващия сезон. Разправията в Ред Бул от Гран при на Малайзия доведе до поредица слухове относно бъдещето на Марк Уебър, като дори имаше информации, че австралиецът може да се оттегли още тази година.

Името на Райконен бе споменато от собственика на компанията за енергийни напитки Дитрих Матешиц. Той обаче бе категоричен, че всичко зависи от това дали Уебър ще реши да си тръгне. Австрийският милиардер посочи, че Марк със сигурност е сред кандидатите за кокпит в Ред Бул през 2014 г., както и Кими.

– Нямам договор за догодина, а в момента не разполагам и с план. Вероятно ще съм във Формула 1. Тук обаче винаги има много слухове. Това е нещо нормално. Вие, момчета (представителите на медиите – б.р.), създавате спекулациите, така че да видим какво ще стане. От настоящия сезон изминаха само два старта, така че първо ще се постарая да се справя добре тази година, после ще разберем как ще се развие ситуацията – обясни световният шампион за 2007 г.

От завръщането си в спорта до момента Райконен и Лотус винаги са твърдели, че се чувстват чудесно заедно. Сега обаче пилотът заяви, че всъщност не е изпитвал дискомфорт в който и да е от отборите, за които е карал:

– Винаги съм казвал, че всички екипи са различни, но съм си изкарвал добре във всички тях. Имат свой начин на работа, а аз се опитвам за постигна резултати. Не бих казал, че (в Лотус) е много по-добре, отколкото другаде, защото не съм имал проблеми или нещо подобно. Просто е различно място.