Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Не съм притеснен от четвъртото място

Райконен: Не съм притеснен от четвъртото място

43
0

Световният шампион Кими Райконен не се чувства притеснен в навечерието на Гран при на Турция, въпреки че не успя да си осигури първа редица по време на квалификацията на пистата Истанбул Парк.

Финландецът ще стартира от четвърта позиция зад своя съотборник Фелипе Маса и двамата пилоти на Макларън, след като не успя да отговори на темпото на тримата състезатели.

Райконен остава обаче спокоен по отношение на стартовата си позиция и се надява, че ще може да се бори за победа. Той също така признава, че пилотска грешка при второто му излизане в третата част на квалификацията му е коствала по-добър резултат.

„Очевидно бих предпочел да бъда по-напред на стартовата решетка, но тази позиция изобщо не е краят на света.” – каза лидерът във временното класиране. „Това, което има значение, е моментът с раздаването на точките. Изправени сме пред много силни конкуренти, което не е изненада за нас.”

„Разбира се, има въпросителен във връзка с количеството гориво и няма да имаме отговор на това до първите спирания в бокса утре следобед.”

„Малко съм разочарован, но направих грешка във втората си обиколка в третия етап на квалификацията и трябва да го приема. Не влязох в последния завой преди финалната права, както трябва, и загубих много скорост.”

„Можем да разчитаме на кола, която е добра в дълги серии от обиколки, и ще опитаме да извлечем максимума от това, като искаме да спечелим възможно най-много точки. Победата никога не е лесна, но ще направим своя опит.”