Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не се е отказал от Ф1

Райконен не се е отказал от Ф1

34
0

Кими Райконен заяви, че преместването му в световния рали шампионат може би ще е само временно.

Преди няколко седмици финландецът обяви, че е сключил договор с подкрепяния от Ред Бул отбор Ситроен Джуниър Тим, с който той ще вземе участие в повечето стартове от WRC.

„Нямам никакъв договор с Ф1 или нещо друго, затова нямам идея какво ще се случи. Пред мен стоят и двете опции – да остана при ралитата или да се опитам да се върна във Ф1. Искам да видя какво ще стане и тогава ще реша. Не бързам с решението. Ако мине добре, мога да продължа да го правя. Има много различни сценарии. В момента става въпрос само за тази година и с Ред Бул и със Ситроен“, заяви финландецът, който също така изрази мнение и по въпроса с преминаването на Фернандо Алонсо във Ферари, заради което той бе принуден да се оттегли.

„Мисля, че ако са намесени достатъчно пари, всяка една ситуация би могла да се промени. Мисля, че много се промени заради влизането на Сантандер. Вероятно те са сключили някаква сделка, не знам…“, добави той.

Реално след напускането на Ферари, единствената сериозна опция за Райконен бе тимът на Макларън, с който обаче мениджмънтът му не можа да се разбере.

„Всъщност не бе чак толкова заради парите. Беше по-скоро всичко останало. Не че не можех да отида там, но просто нямам причина да правя нещо и да сключвам договор, от който няма да съм доволен“, завърши пилотът.