Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Очаквах да съм по-бърз

Райконен: Очаквах да съм по-бърз

33
0
бокс,Кими Райконен,Лотус

В понеделник и вторник бившият световен шампион Кими Райконен направи 666 км зад волана на двугодишното Рено R30. Финландецът направи множество опити с настройките на колата, за да добие пълна картина за поведението на болида. Предишното каране на шампиона датира от 1 ноември 2009 г.

След първите два дни от тестовете от Лотус не пуснаха времена от обиколките на Райконен, а той както обикновено не бе особено впечатлен от случилото се на пистата.

„Очаквах по-висока скорост“, обясни Райконен пред ВВС. „Със сигурност Валенсия не е от бързите трасета. Всичко бе нормално, както обикновено.“

Специално относно ускорението, след двете години прекрани в Световния рали шампионат, финландецът очаквал повече.

„Мислех си, че ще усетя сериозно, когато натисна докрай педала на газта. Оказа се обаче, че не е така, ако е имало такова нещо съм го усетил максимум веднъж.“

По отношение на натоварванията на тялото, които в болид от Формула 1 са значително по-сериозни от тези в рали автомобил, финландецът също очаквал повече.

„Въобще нямах проблеми с вратната мускулатура. Представях си го по-натоварващо, но нямах никакви проблеми.“

На 7 февруари финландецът ще изпробва на Херес де ла Фронтера за първи път кола от новото поколение и за първи път ще има среща с актуалните гуми на Пирели. Райконен обаче умишлено не иска да се ангажира с конкретни предвиждания.

„Разбира се, че искаме да подготвим добре колата и в последствие при всяко състезание да даваме и постигаме възможния максимум. До къде ще ни доведе това все още е трудно да се каже. Ще трябва да изчакаме, за да видим, как ще се държи колата по време на тестовете.

Имаме всичко, за да направим един добър сезон, а атмосферата в отбора е доста по фамилярна от тази в големите отбори. Хората са много мили и е удоволствие да се работи с тях. Наслаждавах се на всеки ден работа досега.“