Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен остава с Лотус Е21 с по-къса база през уикенда на Яс...

Райконен остава с Лотус Е21 с по-къса база през уикенда на Яс Марина

97
0
Кими Райконен

Кими Райконен ще остане с Лотус Е21 с по-къса база през остатъка от уикенда за Гран при на Абу Даби. Решението бе взето след петъчните тренировки.

Кими изкара добър ден и изглежда бърз. Той поиска да кара колата с късата база, тъй като сметна, че характеристиките й ще паснат на трасето тук. Досега всичко изглежда наред и той ще продължи с тази конфигурация през останалата част от уикенда. Темпото му в дълги серии и с двата типа гуми и много окуражаващо – обясни шефът операции на пистата Алан Перман. – Свършихме много малко работа по настройките в първата сесия – основно по височината и не толкова по баланса. Използвахме втората сесия за обичайните си проверки. За съжаление Ромейн [Грожан] счупи спирачен диск. При връщането му на писта имаше известни вибрации и прекратихме програмата му, за да разследваме всичко както трябва.

Райконен бе шести в първата и четвърти във втората тренировка, като направи общо 65 обиколки. Според него петъкът бе напълно нормален.

Болидът с по-къса база върви добре, но не направих пряко сравнение с другата версия, така че е трудно да се каже коя е по-добра. Все още се опитваме да се отървем от известна нестабилност на предната част. Както винаги, има някои подобрения, които можем да направим – допълни финландецът.

Съотборникът му оглави класирането в обедната тренировка (първа на пистата Яс Марина, тъй като втората се провежда привечер). Проблемите в другата сесия го оставиха 12-ти. Той обаче също заяви, че автомобилът върви доста силно и е сигурен, че тимът ще се справи с всички грижи до утре.