Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен с безапелационна победа в Англия

Райконен с безапелационна победа в Англия

38
0

Кими Райконен спечели по категоричен начин Гран при на Великобритания. Финландецът постигна трета победа за сезона и се приближи към върха на класирането при пилотите, като дори успя да изпревари с една точка съотборника си Фелипе Маса. Бразилецът от своя страна направи силно състезание след като в загряващата обиколка колата му загасна при тръгването и той трябваше да стартира от последна позиция. Все пак с много усилия и силно каране той успя да стигне до петата позиция и да спечели ценни точки за класиранията и при пилотите и при конструкторите.

Райконен нямаше особени проблеми с пилотите на Макларън. Финландецът очаквано се оказа с повече гориво от спечелилия вчерашната квалификация Хамилтън и с изтеглен назад първи стоп успя да мине пред местния любимец. Все пак той трябваше да почака доста преди поеме лидерската позиция. Фернандо Алонсо се оказа с най-много гориво на старта и поведе след първите спирания. Неговия стоп обаче доста по-кратък от този на Райконен и очаквано влезе за втори път в бокса доста преди финландеца.

Пилотът на Ферари използва оптимално това и след късно второ спиране вече успя да излезе начело и до края не даде шанс на съперниците си. Алонсо завърши втори, а трети остана Хамилтън. Пилотите на BMW Заубер Кубица и Хайдфелд се наредиха четвърти и шести, а последните места в точките останаха за пилотите на Рено, Ковалайнен и Фисикела.