Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен с най-добро време през днешния ден в Бахрейн

Райконен с най-добро време през днешния ден в Бахрейн

36
0

След като прекараха два дни криейки се от пясъчните бури в Бахрейн, днес Ферари, Тойота и БМВ Заубер най-накрая имаха възможността да направят ползотворни тестове на пистата Захир. Най-бърз бе пилотът на Ферари Кими Райконен, който постигна време от 1:33.325 .

Финландецът направи 105 обиколки зад волана на F60, като работата му бе възпрепятствана единствено от дребен проблем с хидравликата през следобедните часове. Въпреки това обаче той успя да тества различни настройки на колата, както и системата KERS, разработена от тима.

„Пистата бе доста хлъзгава сутринта, заради пясъка, но въпреки това ние успяхме да свършим всичко по програма”,
каза Райконен.
„Първият ми ден с F60 на сухо бе особено позитивен. Веднага получих добро усещане от колата, въпреки че все още е прекалено да се каже къде се намираме точно спрямо опонентите ни.”

Ярно Трули с Тойота завърши деня на втора позиция. Той прекара деня в работа по настройките, а също така и в изучаване поведението на новите гуми и завъртя общо 127 обиколки.

Зад волана на F1.09 днес бе тест-пилотът на БМВ Заубер Кристиан Клийн. Той се нареди трети в класирането, като работата му премина предимно в изпробване на различните типове гуми. Клийн бе особено доволен, че най-накрая успя да добие впечатления от болида на тима за 2009-та и направи общо 125 обиколки днес.

„Сутринта пистата бе все още малко мокра, тъй като персонала бе измил асвалта от пясъка, паднал след бурите вчера. Затова бе нужно малко повече време докато сцеплението на пистата достигне нужното ниво. Това обаче ми предостави възможността да посвикна с F1.09, който днес карах за първи път. Следобяда условията на пистата вече бяха доста по-добри и аз вече можех да започна с програмата за деня”,
обясни Клийн.

Ферари, Тойота и БМВ Заубер ще останат в Бахрейн, за да продължат тестовете си и през идния понеделник.

Ето и времената от днес:

1. Кими Райконен, Ферари, 1:33.325
2. Ярно Трули, Тойота, 1:33.429
3. Кристиан Клийн, БМВ Заубер, 1:33.666