Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен съжалява, че не може да кара в повече шампионати

Райконен съжалява, че не може да кара в повече шампионати

36
0
Кими Райконен,Минту Виртанен

Кими Райконен съжалява, че пилотите във Формула 1 – и той включително – не получават възможност от екипите си да се състезават в повече шампионати, в други категории и надпревари.

Договорите на F1 състезателите от години включват клаузи, някои от които директно забраняват неща като каране на мотоциклети или ски например. Инцидентът с Роберт Кубица по време на рали в Италия от 2011 г. допълнително засили аргументите против участие в други дисциплини от страна на пилотите.

В отговор на въпрос за починалия по-рано тази седмица Сър Джак Брабам Районен отбеляза, че би желал да имаше възможност да се състезава в повече дисциплини – като пилотите в миналото.

Натъжих се, че е починал. Неговото време е било различно, тъй като тогава са имали възможност да участват в различни категории. Би било чудесно, ако имаше шанс да вършим повече неща – различни състезания. Проблемът е, че всичко в наши дни е твърде скъп, хората се страхуват да не се контузиш и се опитват да те ограничат максимално. Жалко, тъй като мисля, че би било по-забавно за всички и спортовете биха имали полза, както и F1. Би било страхотно да правим нещо такова – заяви финландецът.

Световният шампион за 2007 г. призна, че тимът му Ферари се представи досега прилично в някои уикенди, но цялостната картина не изглежда добре:

Много неща могат да повлияят на резултатите в Монако. Надявам се да се представим по-силно този път, но е твърде рано да се твърди какво може да стане, особено като се има предвид колко по-различни са колите сега в сравнение с миналата година. Ако колата ти е добра, останалото не те притеснява особено, защото си наясно какво е поведението й. Вярно е, че има по-малко сцепление и болидите могат да са по-трудни за управление, но да видим какво ще е положението в първата тренировка.