Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен се срещна с Ди Монтедземоло и Матиачи в Маранело

Райконен се срещна с Ди Монтедземоло и Матиачи в Маранело

40
0
Кими Райконен

Кими Райконен участва във фестивала на скоростта в Гудууд (Великобритания), а днес изкара деня в базата на тима си Ферари в Маранело.

Световният шампион във Формула 1 за 2007 г. имаше планирани няколко срещи. Част от тях бяха свързани с развитието на болида F14 T не само в близко бъдеще, но и в дългосрочен план, както и с работните методи на екипа. В програмата бе включена среща с президента на Ферари Лука ди Монтедземоло и шефът на тима в F1 Марко Матиачи. След това Кими се видя с рейс инженера си Антонио Спаньоло и техническия директор Джеймс Алисън.

Райконен работи с техническия екип по програмата за развитие старт за старт на тазгодишния автомобил на Скудерията. Междувременно се запозна и с проекта за следващия сезон. Придобиваните в настоящите надпревари данни се използват веднага в конструирането на колата за 2015 г.

Идването ми в Маранело бе особено полезно, говорих с инженерите си. Знаем колко много трябва да подобрим всичко и гледаме напред към следващия старт. Силвърстоун е писта със страхотни традиции. Феновете са щастливи да подкрепят пилотите, независимо за кой отбор карат. Самото трасе се промени доста през последните години, но ми харесва много. Бързите завои го правят истинско предизвикателство. Често вали, което означава, че ситуацията може да се превърне в тото, но подобна ситуация е една и съща за всички. Всичко, което мога да кажа, е, че както винаги ще дадем най-доброто от себе си – коментира Кими пред официалния сайт на Ферари.