Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен ще остане с Лотус Е21 с по-къса база за финалните надпревари

Райконен ще остане с Лотус Е21 с по-къса база за финалните надпревари

52
0
Кими Райконен

Кими Райконен ще остане с Лотус Е21 с по-къса база за последните две надпревари от световния шампионат на Формула 1 за 2013 г.

Финландецът се върна към този вариант на автомобила в Абу Даби, тъй като смяташе, че той пасва повече на стила му на управление. Решението да остане с него бе взето след петъчните тренировки и Кими бе с пето време в квалификацията на пистата Яс Марина (преди наказанието за техническа неизправност).

Е21 с удължена база се появи за първи път в Италия, но там отборът заложи на конвенционалната версия. След това взе по-новата конфигурация и остана с нея в Корея и Индия, но Райконен не бе доволен от темпото си. Едва в Абу Даби постигна по-добър резултат в събота следобед (най-добър от Гран при на Германия насам). Състезанието му продължи броени метри заради удар с Гийдо ван дер Гарде (Катерам), но финландецът вероятно ще запази стандартния вариант на Е21.

Може да изпреварвам събитията, но изглежда Кими предпочита по-късата база, докато Ромейн [Грожан] върви по-силно с дългата – заяви шефът на Лотус Ерик Булие.

Самият Кими обясни в Абу Даби, че смяната на различни конфигурации на автомобила не е лесно нещо и затова трябва да внимава с избора.

Световният шампион за 2007 г. изкара ужасен уикенд на Яс Марина заради скандала със заплатата му. Той и мениджърският му екип постигнаха споразумение с Лотус и бе обявено, че Райконен ще изкара сезона до края с екипа от Енстън.