Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен сигурен, че ще е бърз в Сингапур

Райконен сигурен, че ще е бърз в Сингапур

36
0
Кими Райконен

Кими Райконен е изключително постоянен в представянето си откакто се върна във Формула 1 в началото на настоящия сезон заедно с Лотус. Световният шампион за 2007 г. има 6 подиума от изминалите 13 старта, като един-единствен път е финиширал извън зоната на точките (в Китай) и няма нито едно незавършено състезание.

При това положение едва ли е изненадващо, че Райконен е трети в генералното класиране при пилотите и изостава само с 1 точка от втория Люис Хамилтън (Макларън), който е с три победи до момента.

Сега предстои Гран при на Сингапур и Кими има шанс да напредне още в подреждането.

Определено обичам да ходя в Сингапур. Мястото е страхотно, обожавам тамошната храна, а и имам недовършена работа от предишните си две участия в този старт, тъй като там не съм печелил точка досега. Това не означава, че не съм бърз, а и наскоро ми казаха, че държа рекорда за обиколка на пистата Марина Бей с времето си от 2008 г. – сподели пилотът. – Монако не бе лесна надпревара за нас, но във Валенсия направихме един от най-добрите си уикенди. Няма причина в Сингапур да не се справим. Там е трудно да се изпреварва, точно като на всяко друго улично трасе. Затова позицията на грида ще е особено важна.

Според Кими всичко ще е наред, ако успее да намери с екипа си оптимални настройки за своя Е20.

Ясно е, че целта ни е отново подиум. Досега имам шест и почти толкова точки, колкото най-бързите в последните надпревари. Извлякохме максимума от колата си. Надявам се да продължим в същия дух и в следващите състезания. На Монца не бяхме достатъчно бързи и мислехме, че шесто-седмо място ще е реалистична цел. Затова петата позиция бе максимумът. Загубихме точки спрямо Фернандо Алонсо, което не беше добре, но поне постигнах приличен резултат в Италия. Хубаво е, че съм трети в генералното класиране. Невъзможно е да се предскаже какво ще се случи до финала на сезона, но сме страшно близо до второто място – допълни Райконен.