Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен обявява на Монца, че слага край на кариерата си?

Райконен обявява на Монца, че слага край на кариерата си?

3925
0
Кими Райконен, Валтери Ботас
Кими Райконен и Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Кими Райконен ще обяви на пистата Монца по време на уикенда за Гран при на Италия, че слага край на кариерата си във Формула 1, твърди телевизионният Canal+. Според информацията на французите след това от Алфа Ромео ще съобщят, че на мястото на финландеца ще дойде сънародникът му Валтери Ботас. Съответно това би означавало, че Джордж Ръсел става титуляр в Мерцедес.

Тото Волф призна по време на уикенда за Гран при на Белгия, че решението кой ще е съотборник на Люис Хамилтън от догодина вече е взето.

„Тото вече намекна, че решението е взето, но ще бъде обявено в правилния момент“, заяви председателят на борда на Даймлер Ола Калениус, който бе с екипа на Мерцедес в Белгия.

Ботас и Ръсел бяха питани по въпроса за бъдещето си още преди началото на уикенда на пистата Спа-Франкоршамп. И двамата бяха категорични, че нямат нова информация.

„Може да знам нещо, може и да не знам, но нямам какво да кажа сега“, заяви Валтери.

„Нещата трябва да се вършат правилно, а не бързо“, допълни Ръсел.

Райконен сподели по-рано през сезона, че от него зависи дали ще продължи да кара във Формула 1

Световният шампион за 2007 г. ще навърши 42 години през октомври, но възрастта не го притеснява особено. Многократно е казвал, че ще кара докато това му доставя удоволствие.

Освен в Алфа Ромео все още не е ясно кой ще кара и за Уилямс. Очаква се отборът да задържи Николас Латифи, но за двата кокпита на екипа от Гроув има няколко кандидати.

От Алфа Ромео пък направиха специално изявление, в което изразяват недоволството си от начина на справяне със ситуацията. Това всъщност означава несъгласие с решението да бъдат дадени точки след вчерашната Гран при на Белгия. Състезанието на практика не се състоя, но бяха направени обиколки зад кола за сигурност. Бе решено да се присъди половината актив, който се полага за пълна състезателна дистанция.