Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: В момента няма смисъл да си поставяме цели

Райконен: В момента няма смисъл да си поставяме цели

50
0
Кими Райконен

Кими Райконен финишира пети при първото си посещение на пистата Йонгам в Корея, а сега му предстои ново предизвикателство – Буд Интернешънъл в Индия, където също не е карал.

Световният шампион за 2007 г. смяташе, че петото място бе възможният максимум в предишния старт, когато сам заяви, че не е достатъчно бърз, за да се бори с Ред Бул и Ферари.

Не бих казал, че беше фантастична надпревара, но в крайна сметка все пак взехме точки за шампионата и съответно нещата не са чак толкова зле – продължи пилотът на Лотус. – В момента няма смисъл да си поставяме цели. Просто е нужно да работим колкото се може по-упорито и да продължим да печелим точки. Що се отнася до шампионата, то разликата спрямо Себастиан [Фетел] е вече доста голяма и ще е наистина трудно да го настигна. Моята лична мотивация е много голяма – както винаги. Определено искам да постигна възможно най-добри резултати. А шампионатът през 2007 г. не беше решен чак до последния старт, така че всичко е възможно.

Райконен никога не е бил в Индия – не само за състезание, а изобщо, но той вече обясни няколко пъти, че не се притеснява от нови трасета и ги учи доста бързо.

Досега съм ходил на индийски ресторант почти във всяка държава, където съм бил! Харесва ми да пътувам до различни места, предизвикателството да карам на нови писти е винаги интересно. Нямах никакви проблеми с ученето на Йонгам и не очаквам някакви грижи и на индийската писта – допълни пилотът.