Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен все пак преминава в Ред Бул?

Райконен все пак преминава в Ред Бул?

50
0
акция,идиот,Кими Райконен,Лотус,Хунгароринг

Марк Уебър заяви, че решението на Ред Бул ще бъде добро за Австралия, а Кими Райконен пък разказа, че никой от екипа от Милтън Кийнс не го търси вече. Всичко това водеше до заключението, че Даниел Рикиардо ще замести своя сънародник при Биковете, но подобен ход така и не бе обявен на Спа, въпреки че бе очакван от мнозина.

И така отново започнаха въпросите, защо Ред Бул не обяви съотборника на Себастиян Фетел за следващата година (както уж бе планирано) на Спа?

Според последната информация изтекла от екипа световен шампион, крайното решение предстои да бъде взето от Дитрих Матешиц по време на неговата отпуска, която прекарва на личния си остров Лаукала (закупен за 10 млн. евро). За австриецa било притеснително, как би се справил тандемът Фетел/Рикиардо с топ дуетите Хамилтън/Розберг и Алонсо/Райконен.

Дясната ръка на Матешиц и консултант в екипа на Ред Бул, Хелмут Марко, искал Рикиардо в отбора от една страна убеден в неговите качества и потенциал, и от друга страна оправдавайки програмата на фирмата за развитие на млади пилоти.

От другата страна обаче Кристиян Хорнер настоявал за Райконен, който редовно събира точки, пропускайки да направи това само в едно-две състезания от завръщането си през миналата година. За Хорнер спечелването на титлата при конструкторите била водещата цел, защото тя носи на екипа по повече 100 млн. евро годишно. Сума, над която дори милиардерът Диди Матешиц заслужава да се замисли.

Очаква се решението да бъде взето преди състезанието на Монца, за да бъде изпреварен екипът на Ферари. Очаква се Скудерията да обяви своето решение в Сингапур (19-22 септември), като за мястото на Фелипе Маса за най-големи фаворити се смятат Нико Хюлкенберг и Кими Райконен.

Смята се, че Матешиц вероятно ще предпочете да развали плановете на Ферари, привличайки Райконен. От друга страна финландецът имаше сериозна връзка с фирмата по време на престоя си във WRC. Така че симпатиите на австриеца е много възможно да наклонят везните в посока Райконен, а Рикиардо да бъде използван в бъдеще.