Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Хаас върши прилична работа с изключение на Щайнер. Това не...

Ралф Шумахер: Хаас върши прилична работа с изключение на Щайнер. Това не е Нетфликс, това е Формула 1

2510
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер; снимка: Хаас

Ралф Шумахер напоследък не пести критиките към Гюнтер Щайнер, докато бъдещето на племенника му Мик Шумахер все още не е ясно. Шефът на Хаас във Формула 1 често отбелязва колко е струвал младият пилот на тима с катастрофите си. Посочва също така, че Мик не носи достатъчно точки на отбора. Ралф Шумахер, който е бивш пилот от Формула 1, а понастоящем е експерт в екипа на Скай Германия за отразяване на стартовете от шампионата, защитава сина на брат си Михаел със зъби и нокти.

„Не знам с какво точно допринасят за отбора постоянните призиви на Щайнер за постоянство. Не разбирам какво би трябвало да означава. Може да седне да послуша собствените си интервюта и ще го чуе“, заяви Ралф Шумахер

„Екипът с изключение на шефа си върши прилична работа. И двамата пилоти понастоящем се справят. Според мен би било добре отборът да ги задържи. И да се използва самокритика, след като непрекъснато критикуваш състезателите. Това не е Нетфликс, това е Формула 1.“

Междувременно самият Щайнер се зачуди защо Даниел Рикиардо не проявява желание да кара за Хаас. Австралиецът остана без място в Гран при, след като в Макларън предпочетоха да привлекат Оскар Пиастри. 33-годишният пилот се съгласи да прекрати предсрочно договора си. Този уикенд в Остин, Тексас той отрече информацията, че догодина ще кара в Индикар. Каза също така, че няма споразумение да е резервен пилот на отбор от Формула 1.

„Ако се интересува от мястото при нас, да ми се обади – той не е срамежлив“, заяви Щайнер

„Искам да реши какво ще прави със себе си преди някой да тръгне да го убеждава в каквото и да е. Дали би предпочел да е резерва в Ред Бул, отколкото титуляр в Хаас? Трябва да попитате него. Аз нямам представа защо не би искал да се състезава. Не знам дали има нещо срещу Хаас и просто е решил да прави нещо различно догодина. Не мога да гадая какво иска. Съответно не знам какво да ви отговоря на този въпрос“, каза още Щайнер.