Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Хорнер да се беше държал по-дискретно. Сега иска да си...

Ралф Шумахер: Хорнер да се беше държал по-дискретно. Сега иска да си спаси кожата и проличава колко е непопулярен

3478
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Майкъл Потс

Ралф Шумахер повтори твърдението на Йос Верстапен, че Кристиан Хорнер се изкарва жертва в скандала около себе си. Бившият пилот от Формула 1 и настоящ телевизионен експерт в Скай Германия коментира казаното от Хорнер във вчерашната пресконференция на пистата в Джеда, Саудитска Арабия. Шефът на Ред Бул в F1 многократно призова историята около него да бъде загърбена и вниманието да се върне на пистата. Той подчерта и колко зле се е отразил скандалът на семейството му. Освен това намекна, че е говорил с Йос Верстапен и всички вече били съсредоточени върху бъдещето. Последното твърдение се оспорва неофициално в падока.

„Аз все още не чувам никакво извинение под каквато и да е форма. Мисля, че Хорнер старателно избягва да направи такова. Но пък чувам от всички страни, че трябва да си ходи“, заяви Ралф Шумахер.

„Разпространяват се слухове, в които изглежда има трошичка истина. В противен случай влиятелни издания нямаше да повтарят едно и също, а Йос Верстапен – да се изправи и да каже, че случилото се е прекалено.“

„В момента [Хорнер] играе ролята на жертва. Но фактът, че се стигна дотук, че семейството му беше забъркано… Да се беше държал малко по-дискретно може би. Медиите били виновни, че раздухвали историята. Чак е странно какви ги говори! Но го разбирам по принцип. Иска да си спаси кожата, разбира се и проличава колко е непопулярен. Не си е създал много приятели“, допълни Ралф Шумахер

„Той може да разреши цялата ситуация. Може да си подаде оставката. Това би било най-лесно и в някакъв момент го дължи на партньорите си. А отстрани има един наблюдател, който гледа случващото се с нарастваща радост: Тото Волф. Той може да излезе големия победител от цялата работа. Моето мнение е, че ако Кристиан Хорнер запази поста си, това ще навреди на Ред Бул. И също така ще доведе до напускането на Макс Верстапен“, каза още бившият F1 пилот.

Говори се, че Чалерм Йоовидя подкрепя толкова упорито Хорнер, защото смята, че заплахите на Йос Верстапен да извади сина си от отбора на Ред Бул са блъф. Други обаче са убедени, че бившият нидерландски пилот е способен на всичко ако се заинати достатъчно. Двамата със сина му вярвали, че Макс е способен да спечели титла и с друг отбор, не само с Ред Бул.

Според последна информация пък в Джеда се очаква не само Оливер Минцлаф, но и още един от членовете на борда на Ред Бул. Това е Франц Вацлавик, който оглавява бизнеса с енергийни напитки. Предполага се, че една от причините за отиването им в Саудитска Арабия е да се уверят, че Макс Верстапен няма да напусне екипа от Милтън Кийнс.