Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Мазепин трябва да напусне F1

Ралф Шумахер: Мазепин трябва да напусне F1

6008
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин, снимка Хаас

Ралф Шумахер заяви, че Никита Мазепин трябва да напусне F1 и да се състезава някъде другаде. Бившият пилот на Джордан, Уилямс и Тойота критикуваше поведението и представянето на руснака през целия сезон 2021. 

Mазепин направи своя дебют в F1 по време на тазгодишната Гран при на Бахрейн. Преди това се е състезавал във Формула 2, където завърши на пета позиция в крайното класиране. Никита отпадна още в първата обиколка в състезанието на Сахир след като катастрофира на трети завой. През повечето състезание руският пилот завършваше последен и изоставаше от своя съотборник Мик Шумахер. Също така пропусна финала на сезона в Абу Даби, след като даде положителен тест за COVID-19.

„Мазепин трябва да напусне F1. Представяше се добре във Формула 2. Но тази година развитието му отиде в грешна посока. Трябва да направи нещо различно. Не е задължително да се състезава в F1“, заяви Шумахер.

Ралф е чичо на съотборника на Мазепин и миналогодишен шампион във Формула 2 Мик Шумахер. Въпреки по-доброто представяне, той не успя да спечели нито една точка в своя актив заради слабия автомобил на Хаас. Американците на практика участваха с болида от 2020, след като прехвърлиха всички си ресурси за 2022. Според Ралф ако Мик разполагаше с по-силен съотборник, това е можело да помогне на него и отбора.

„Трябва да има някой, който може да помогне на Мик и отбора. В момента той е в загубена кауза“.

След впечатляващите представяния на младия Шумахер, Ралф вярва, че може да спечели много точки ако Хаас му предоставят достатъчно силна кола.

„Мик има шанс да спечели доста точки. Стига Хаас да му предостави добра кола. Тогава той може да покаже на какво е способен“, завърши Ралф Шумахер.