Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: Мерцедес в момента е хаос. Клиентските отбори ги бият, някои...

Ралф Шумахер: Мерцедес в момента е хаос. Клиентските отбори ги бият, някои хора там не знаят какво правят

2913
0
Мерцедес F1
снимка: Майкъл Потс

Ситуацията в Мерцедес и в частност за Тото Волф е трудна – в отбора понастоящем цари хаос, заяви Ралф Шумахер. Бившият пилот от Формула 1, който сега е експерт на Скай Германия, коментира положението при осемкратните световни шампиони, които трета поредна година не успяват да създадат достатъчно конкурентоспособен автомобил.

„Бих казал, че Тото Волф е в изключително опасна и трудна ситуация. Той не е свикнал да губи. И това е нормално – винаги е постигал успехи, останалите са били зад гърба му. Сега се намира в нова ситуация. Клиентските отбори на Мерцедес – особено Макларън – побеждават заводския отбор“, коментира Ралф Шумахер.

„Това е най-лошото нещо, което можеше да му се случи. И не е само това: №1 пилотът му си тръгва, защото вече не вярва в отбора. Това също му създава огромен проблем. Волф трябва да атакува сега, да докаже, че отборът му остава атрактивен и че има нужда от добри състезатели.“

„Мерцедес в момента е хаос. Това се вижда и от реакциите на Тото Волф. Аз го ценя, харесвам го, но работата им в момента е трагична. Някои хора в тима дори не знаят какво правят. Имат две коли и не разбирам защо не използват различни стратегии. В момента там цари хаос и отстрани изглежда като че ли положението е почти отчайващо“, каза още Ралф Шумахер

Друг бивш пилот и настоящ коментатор – Мартин Брандъл – посочи, че в Мерцедес работят „много умни хора, разполагащи с огромен ресурс, инструментариум и бюджет“.

„Няма да се опитвам да гадая каква не е наред там, защото ако те не знаят, то аз със сигурност няма как да съм наясно. Но реалността е, че вече трети сезон не успяват да се справят с последното поколение болиди. Излизат на писта, мислейки, че този път вече са намерили решенията. И пак се появява някакъв проблем – връща се подскачането например. Проблемът е, че от време на време болидът върви страхотно и в тези фази са доста бързи. Изглежда обаче не са в състояние да поддържат тази скорост сесия за сесия, камо ли ден за ден или състезание след състезание. Това определено е притеснително за екип с такива хора и толкова възможности“, посочи Брандъл.

Освен, че продължава да се бори с колата, тимът на Мерцедес тепърва ще взима решение и за това кой ще замести напускащия в края на сезон 2024. Тото Волф направи цяла програма за Андреа Кими Антонели. 17-годишният тийнейджър направи тази седмица първия си тест с болид от Формула 1. Изпитанията бяха забавени от снеговалеж на пистата Ред Бул Ринг в Австрия. Италианският пилот все пак успя да направи тренировките и навъртя почти 180 обиколки с F1 W12. След това благодари на отбора за възможността.

„Беше невероятно изживяване. Насладих се на всяка минута“, каза още Антонели, който в момента кара във Формула 2.