Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер: От разни места се чува, че Хорнер заплашва хора –...

Ралф Шумахер: От разни места се чува, че Хорнер заплашва хора – какво щяло да стане ако той напусне

2807
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер трябва да подаде оставка в името на отбора на Ред Бул, смята Ралф Шумахер. Бившият F1 пилот коментира ситуацията около шефа на отбора от Милтън Кийнс в очакване развитието на скандала.

„Всички, които по принцип стояха заедно след състезание, бяха разделени (в Бахрейн). Тайландците бяха с Кристиан Хорнер, Хелмут Марко беше с станалите. Йос Верстапен се придържаше близо до Марко. Опасността в тази ситуация е, че определени страни сега искат да напуснат и търсят нови възможности. Или нови отбори, нови предизвикателства.“

„Хорнер трябва да си направи съответните изводи. Вече няма как да остане на поста си, настроението е срещу него. Трябва да подаде оставка в интерес на отбора“, каза Ралф Шумахер, цитиран от motorsport-total.com.

„Според мен Йос и Тото [Волф] вече преговарят. Това е план Б, ако цялото нещо се разпадне. А следващият след Верстапен е Ейдриан Нюи, който има нужда от хармония и със сигурност няма да си причини хаоса в екипа в дългосрочен план“, продължи бившият пилот.

„Гери на пистата? Това беше доста лошо представление. А аз всъщност харесвам Кристиан Хорнер. Той винаги е бил достъпен за нас (има предвид представителите на медиите – б.р.), много учтив. И цялата ситуация можеше да бъде спасена. Но след всичко станало и изтекло положението на съпругата му е много, много трудно.“

„Хорнер си създаде много врагове по времето, когато постигаше успехи. Изглежда е обсебен от идеята за власт. Постигнал е много и наистина иска да си запази поста, затова хвърля всички възможни усилия. От разни места се чува също така, че заплашва хора – какво щяло да стане ако той напусне. Всичко това е крайно вълнуващо“, каза още Ралф Шумахер.

Според последната информация Оливер Минцлаф ще е в пита на Ред Бул по време на уикенда в Саудитска Арабия

Управляващият директор на концерна за енергийни напитки бе споменава често през последните седмици във връзка със случващото се около Хорнер. Говореше се, че твърдо искал да махне англичанина. Официалната комуникация от страна на Ред Бул през цялото време бе минимална. От компанията отказаха да разкриват каквито и да са подробности по случая.