Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер отново нападна Щайнер: Той не понася друг да е център...

Ралф Шумахер отново нападна Щайнер: Той не понася друг да е център на внимание в Хаас

2521
0
Ралф Шумахер, Мик Шумахер
Ралф Шумахер и Мик Шумахер; снимка: Спас Генев

Ралф Шумахер отново нападна Гюнтер Щайнер, заявявайки, че шефът на Хаас във Формула 1 не понася някой друг да е център на внимание в екипа. Причината пак е Мик Шумахер. Немски медии съобщиха, че от екипа са казали в Бразилия на 23-годишния пилот, че няма да подновят договора му. Ралф Шумахер отдавна твърди, че ръководството на Щайнер е част от причините за представянето на племенника му.

„Разбирам, че за Хаас бе трудно да оставят – иначе щяха да са го сторили отдавна. Мисля, че общуването в отбора и – ще се изразя възпитано – откритостта на Гюнтер Щайнер не са непременно положителни. Мик показа, че има потенциал, но независимо какво правеше, отборът и Щайнер никога не бяха доволни. Това поведение не може да се обясни по нормален начин. Почти изглежда като нещо лично.“

„Аз лично вярвам, че Гюнтер Щайнер не може да се справи с факта, че някой друг е център на внимание в Хаас. Той е много, много щастлив да е в абсолютния център, най-отпред“, заяви Ралф Шумахер

„Трябва да мотивираш хората си. Мик бе под постоянен натиск да не допуска грешки под угрозата, че няма да продължи да кара за Хаас. А когато си под такова напрежение, не можеш да управляваш свободно“, допълни бившият F1 пилот.

Друг бивш състезател от Гран при – Рубенс Барикело – изрази съчувствие към Мик Шумахер, но смята, че изборът на Нико Хюлкенберг е правилен.

„Честно, Хълк е наистина, наистина добър пилот. Впечатлявал ме е многократно, не само по времето, когато бяхме заедно в Уилямс. На Силвърстоун го извикаха в последния момент. В момента не кара във Формула 1 и дори да поддържаш форма, пак не е лесно. Колите са трудни за управление, а той скочи зад волана и беше бърз. Изпитвам голяма симпатия към мик и се надявам да получи шанс да кара конкурентоспособен болид. Но Хълк заслужава да се върне“, коментира Барикело.

Рубенс, Мик Шумахер и Фелипе Маса излязоха на вечеря заедно с президента и CEO на Формула 1 Стефано Доменикали, който е бивш шеф на Ферари в F1.