Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Хаас казали на Мик Шумахер в Бразилия, че няма да подновят...

От Хаас казали на Мик Шумахер в Бразилия, че няма да подновят договора му

6663
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Хаас

От тима на Хаас са казали на Мик Шумахер по време на уикенда за Гран при на Бразилия, че няма да подновят договора му. Очаква се тази седмица във вторник или сряда американският отбор да обяви привличането на Нико Хюлкенберг. Информацията е на немски източници.

Бъдещето на Мик Шумахер и Даниел Рикиардо остана един от последните неизяснени въпроси в края на сезон 2022 във Формула 1. За австралиеца се твърди, че преговаря да се върне в Ред Бул като трети пилот. Освен това договорът на Серхио Перес е до края на 2023 г. и може да има шанс отново да е на грида. Разправията от Бразилия, където Макс Верстапен не пропусна Серхио Перес, може да има и други последствия, въпреки че мексиканският състезател има контракт за още един сезон. В Ред Бул не е прецедент пилоти да бъдат вадени от отбора.

За Мик Шумахер се твърди, че ако Рикиардо реши да не ходи в Мерцедес (пак като трети пилот, но без възможност за връщане на стартовата решетка през 2024 г.), то германецът е втори избор за резервен състезател

Тото Волф бе помолен да коментира този слух.

„Никога не съм крил, че семейство Шумахер е част от Мерцедес и че ценим Мик много високо“, отговори ръководителят на екипа от Бракли.

За Мик Шумахер се смята, че може все пак да отиде и в Уилямс. Единственото условие за Логан Сарджънт да стане титуляр в отбора от Гроув е да събере достатъчно точки за суперлиценз. Ако това все пак не се случи, то от Уилямс можело да привлекат Мик. Според шефа на тима Йост Капито шансовете Сарджънт да успее обаче са „98%“.

Малко преди уикенда за Гран при на Бразилия Бърни Екълстоун посъветва Мик Шумахер да забрави за Формула 1 и да търси реализация в някое друго автомобилно първенство.

„Трудно е да се забрави Формула 1. Обичам този спорт толкова много и няма да върша подобно нещо. Всеки има мнение за всичко. На мен ми пука за мнението на хора, на които държа. Семейството ми, разбира се. Неколцина души извън Формула 1. И Себастиан Фетел например. Техните мнения имат значение за мен“, заяви Мик Шумахер.