Начало Избрани Ралф Шумахер: Продажбата на Алфа Таури няма никакъв смисъл

Ралф Шумахер: Продажбата на Алфа Таури няма никакъв смисъл

1184
0
Алфа Таури лого
снимк,а, Ред Бул Контент Пуул

Ралф Шумахер коментира слуховете за продажбата на Алфа Таури. Бившият пилот от F1 е на мнение, че не вижда смисъл Ред Бул да продаде базирания във Фаенца екип в близко бъдеще.

В края на миналата седмица се появи интересна информация на Ауто Мотор унд Шпорт. Според германското издание, новото ръководство на Ред Бул може да продаде Алфа Таури след няколко години или пък да го премести във Великобритания.

Настоящият екип на Алфа Таури е наследник на Торо Росо, който бе създаден, след като Дитрих Матешиц купи през 2005 г. Минарди. Едно от условията, които австрийският милиардер приел, е било отборът да запази базата си във Фаенца. Уговорката е била това да важи и ако в някакъв момент реши да продава тима. Докато бе жив, Матешиц нямаше такива намерения. Сега обаче ръководството на компанията Ред Бул е напълно ново и не изпитва към автомобилния спорт сантимента на покойния бизнесмен

За фаворит за евентуално купуване на Алфа Таури се сочи не проектът на Андрети, а Хайтек – благодарение на вече изградени добри връзки с Ред Бул. Британският отбор е наемал редица състезатели от академията на австрийците. Сред тях са Юри Випс, Лиам Лоусън, Джак Кроуфорд, Аюму Иваса, Исак Хаджар, Себастиан Монтоя и др.

Междувременно Говорител на Андрети Глобал потвърди, че американската компания вече е подала документи за кандидатстване в ръководния орган на Формула 1. Въпреки това настоящите отбори от световния шампионат правят нов опит за влизането на Андрети. Говори се, че те са поискали утрояване на входната такса за нови отбори в F1.

„Съзнавайки, че кандидатурата на Андрети Кадилак има всички шансове да премине успешно селекционния процес на ФИА, останалите отбори уж работят върху ново възпиращо оръжие – тройно увеличение на таксата за участие“, съобщава френското издание Ауто Ебдо.

За Андрети може да има и друг вариант. Американската компания може да закупи на втория отбор на Ред Бул в F1 Алфа Таури.

„С помощта на Дженерал Моторс Андрети купува Алфа Таури вместо да създава отбор от нулата. Това ще струва близо 700 милиона евро“, твърди немското издание SpeedWeek.

В това време Ралф Шумахер също коментира евентуалната продажба на Алфа Таури. Бившият пилот от F1 е в близки отношения с директора на отбора от Фаенца Франц Тост. Германецът призна, че не вярва в слуховете за продажба на италианския отбор

„Когато служителите на Алфа Таури прочетат нещо толкова безсмислено, това естествено предизвиква безпокойство“, сподели Шумахер пред Sky Deutschland.

„Продажбата на Алфа Таури няма никакъв смисъл. Стойността на отборите от F1 в момента се увеличава все повече и повече. Алфа Таури е собствен тим, който функционира напълно самостоятелно във Фаенца. Преместването в момента също няма никакъв смисъл – то ще струва твърде много пари.“

Шумахер смята, че по-разумното обяснение на слуховете е, че Алфа Таури и Ред Бул може да започнат да работят много по-тясно заедно в бъдеще.

„Алфа Таури и Ред Бул винаги са били напълно самостоятелни, Това беше по искане на покойния собственик на отбора Диди Матешиц. Макар да са от едно семейство, между тях така и не съществуваше синергия. Затова след смъртта на Матешиц всичко се реорганизира“, добави Ралф Шумахер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ralf Schumacher (@ralfschumacher_rsc)