Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер за недоволството на Верстапен от промените в F1: Или да...

Ралф Шумахер за недоволството на Верстапен от промените в F1: Или да си събира багажа, или да приеме нещата

4218
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Формула 1 ще продължи да се развива и да просперира дори и ако Макс Верстапен реши да се оттегли от спорта, заяви Ралф Шумахер. Наскоро пилотът на Ред Бул изрази недоволство от продължаващите промени във формата на състезателните уикенди. Очаква се от тази седмица, в края на която ще е Гран при на Азербайджан, да бъде въведено поредното изменение. То включва въвеждането на квалификация само за спринта на мястото на съботната свободна тренировка. Верстапен изнесе и цяла тирада относно спринтовете във Формула 1. Той заяви, че те не са част от ДНК-то на спорта и каза, че ако нещата продължават така, може да не се задържи още дълго в F1.

„За част от нещата съм съгласен с Верстапен. Пилотите са подложени на огромно натоварване. В Мелбърн видяхме последиците от твърде много стартове“, посочи Ралф Шумахер.

„Миналото и настоящето обаче са показали, че Формула 1 е нещо много по-голямо от който и да е отделен човек. Бърни Екълстоун го няма, а без него F1 изобщо нямаше да е това, което е. И въпреки това спортът постига по-големи успехи от всякога. Така че Верстапен или да си събира багажа и да си ходи, или да приеме нещата такива, каквито са. Наистина разбирам какво иска да каже, защото има много рискове. Но все пак на него му се плаща, за да ги поема.“

„Ще повторя: ако Верстапен иска да си ходи, да си тръгва. Колкото и да го обичам, това няма да убие Формула 1“, каза още Ралф Шумахер

Според шефа на Ред Бул в Гран при Кристиан Хорнер Верстапен няма да остане прекалено дълго в спорта.

„Макс има много силни мнения, включително за това какво иска да прави с живота си. Не го виждам да се състезава на 41-42 години като Фернандо Алонсо. Но той обича да участва в надпревари и понастоящем, когато не го прави на писта, е във виртуалните състезания. Кара GT коли за забавление. Просто му доставя удоволствие. Докато този огън гори в него, ще го прави. Но колко дълго ще гори? Това е въпрос, на който може само той да отговори, когато открие отговора“, коментира Хорнер по-рано.