Начало Рали Рали Йордания 2011 преструктурирано

Рали Йордания 2011 преструктурирано

39
0
???-???? ???????,???? ???????? 2008

Скоростните отсечки, предвидени за началния ден на рали Йордания 2011, бяха официално отменени заради закъснението при пристигането на оборудването в сервизната зона.

Организаторите на рали Йордания имаха среща с представители на ФИА, по време на която бе решено да бъдат внесени промени в програмата на надпреварата. По-точно промените се отнасят до първия ден – 14 април. Според решението са отменени първите 6 етапа, които трябваше да бъдат преминати от екипажите през този начален ден.

В резултат на 14 април според променената програма ще има технически преглед, шейкдаун, официална пресконференция на ФИА и церемониален старт, който ще бъде в древния град Йераш.

Всичко това се случи поради огромното закъснение на оборудването, което трябваше да пристигне в сервизния парк. Самото закъснение бе натрупано заради първоначална промяна на маршрута на пристигане на оборудването, а впоследствие и заради проблеми с превозващия кораб. Единият от двигателите му се повреди, а точно преди да акостира на пристанището в Хайфа (Израел) се разрази буря, митническите формалности донесоха още по-голямо закъснение.

В резултат тазгодишното рали Йордания ще се състои от два състезателни дни (петък, 15 и събота, 16 април) и общо 14 скоростни отсечки (6 през ден 1 и 8 през ден 2).