Начало Рали Рали Йордания с промени в маршрута

Рали Йордания с промени в маршрута

44
0
???? ???????? 2010,????????? ????

Промени в маршрута на рали Йордания 2011 са подготвили организаторите на надпреварата. Тя е четвърти кръг от тазгодишния световен рали шампионат.

Рали Йордания, което ще се проведе в периода 14-16 април на макадам, е базирано в курорт на Мъртво море и по време на него участниците ще покрият 320 състезателни километра. То се появи в календара на WRC през 2008 г. За изданието през 2011-а организаторите са подготвили промени.

– Маршрутът е взел най-доброто от изданието през 2010-а и са добавени някои нови предизвикателства за екипите. Предишните две надпревари получиха окуражителни доклади от шефовете във WRC и сега работим сериозно, за да направим тазгодишното събитие дори по-голямо и по-добро.

Цереминиалният старт за пореден път ще е в древния римски град Йераш. Някои типични за ралито отсечки обаче са премахнати, за да отстъпят място на нововъведения, какъвто е етапът Ма ин. В момента например организаторите наблюдават конструирането на пътя, който ще отведе състезателите до старта на отсечката.