Начало Рали Рали Великобритания 2011 с необичаен 4-дневен формат

Рали Великобритания 2011 с необичаен 4-дневен формат

38
0
рали Великобритания 2010,Яри-Мати Латвала

Тази година рали Великобритания (10-13 ноември) ще се проведе в 4 последователни дни. Причината за толкова продължителна надпревара е стремежът спортът да бъде още по-достъпен за зрителите.

Рали Великобритания 2011 е 13-и, последен кръг от шампионата този сезон като маршрутът ще включва голяма част от територията на Уелс. Решението на организаторите е тази година форматът да бъде по-необичаен. В резултат началните три етапа ще се карат още в четвъртък (10 ноември) дори преди самата официална церемония по откриване на ралито. Тя пък ще се състои пред замъка Конви същата вечер.

Затвореният парк за рали автомобилите отново ще се намира в Ландадно, където те ще пренущуват преди екипажите да се отправят за петъчните отсечки.

Церемонията по закриване на ралито на 13 ноември ще бъде домакинствана от столицата на Уелс Кардиф.

Надпреварата ще бъде емблематична и с оглед на факта, че програмата включва етапи, които за последно са фигурирали в маршрута през 1981 и 1996 г.

– Тази година целта на рали Великобритания е да докаже, че спортът е отворен и достъпен за всеки – сподели Андрю Кои, част от организационния екип на ралито. – Сега не само, че маршрутът включва много повече от територията на Уелс, но също така хората от Западна Англия могат да достигнат много от етапите за по-малко от 2 часа.