Начало Рали Рали Великобритания може да изчезне от календара на WRC

Рали Великобритания може да изчезне от календара на WRC

46
0
???-???? ???????,???? ?????????????? 2010

Има опасност рали Великобритания да изчезне от календара на WRC след провеждане на изданието през 2011 г. Причината е финансова.

Организаторите на надпреварата спешно трябва да вземат мерки за подсигуряване бъдещето й, тъй като настоящите им спонсорски договори изтичат. Пред тях най-общо стоят две възможности. Първата е да се договорят с местните власти в Уелс, на чиято територия се провежда ралито. Вторият шанс е свързан с намирането на алтернативен спонсор.

Важно условие е обаче сделката да бъде сключена преди края на февруари 2011 г., когато ще бъде финализиран календарът на световния рали шампионат за сезон 2012.

– По отношение на рали Великобритания сме в процес на преговори с Уелс и други заинтересовани страни – обясни Ендрю Ко, един от отговарящите за организацията на ралито – Опитваме се да осигурим договор колкото се може по-бързо. Всеки, имащ отношение по този въпрос, е наясно със сроковете. WRC ще обеднее без рали Великобритания и затова не можем да си позволим състезанието да бъде извън календара, особено след тазгодишния успех.