Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рампф: Малко отбори показаха истинския си потенциал в тестовете

Рампф: Малко отбори показаха истинския си потенциал в тестовете

97
0

Малко отбори са показали истинския си потенциал в предсезонните тестове във Формула 1, смята техническият директор на BMW Заубер Вили Рампф. В последния си месец на поста, който от 1 април ще заема Джеймс Кий, той се подготвя за първите две надпревари през 2010 г. с умерен оптимизъм.

– Началото на сезона обещава сериозно вълнение, тъй като много малко от отборите демонстрираха пълния си потенциал по време на изпитанията – категоричен е Рампф. – Резервоарите са много по-големи от преди заради забраната на зареждането с гориво по време на състезанията и резултатът е радикално нови болиди. Инженерите имат за задача да намерят настройки, при които балансът да е достатъчно добър, независимо от стоте килограма отгоре на старта.

Състезателните стратегии също ще представляват истинско предизвикателство за отборите, твърди Рампф. Решението кога ще се спира в бокса ще се диктува от поведението на гумите в течение на надпреварата, по време на която е задължително да се използват и двата типа на разположение на тима.

– Конфигурацията на пистата в Бахрейн се измени значително и сега е доминирана от тясна вътрешна секция с осем допълнителни завои. Ще се търси компромисен вариант на аеродинамичното прилепяне. От една страна трябва да се имат предвид бавните завои изискват високо ниво на притискане, а от друга необичайната ширина на трасето окуражава изпреварванията, поради което не може да се пренебрегва необходимостта от добра максимална скорост – завършва изложението си Рампф.