Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Дори Алфа Таури, Алфа Ромео са по-бързи от нас, Хамилтън: Казах...

Ръсел: Дори Алфа Таури, Алфа Ромео са по-бързи от нас, Хамилтън: Казах ви, че няма да се борим за победа тук

12925
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън завършиха петъчните свободни тренировки в Бахрейн на четвърта и девета позиция. Младият британец, който от този сезон е титуляр в екипа от Бракли, отбеляза, че дори отбори като Алфа Таури и Алфа Ромео изглеждат по-бързи от F1 W13.

„Не мисля, че може да се разбере много от тази една обиколка“, заяви Ръсел относно тура, който го изведе на четвърта позиция в класирането на следобедната тренировка на пистата Сахир

„Темпото с повече гориво вероятно е малко по-достоверно, а там бяхме с над секунда по-бавни от съперниците си. Определено не сме в желаната позиция по отношение скоростта в една бърза обиколка. Мисля, че имаме прогрес за решаване на някои от проблемите, но темпото го няма. И двамата имаме грижи с колата. И сме далеч зад Ред Бул, Ферари. Алфа Таури, Алфа Ромео изглежда поддържат нашето темпо или са дори по-бързи. Имаме доста работа.“

„Нещата по принцип се развиват, но за една вечер нищо не можем да сторим. Не може просто да отрежеш някакви неща или да обърнеш колата наопаки – това би било доста безотговорно. Трябва да анализираме всичко. Необходимо е да извлечем максимума от ситуацията. Може би ще трябва да ограничим щетите. Да видим какво ще стане“, добави Ръсел.

Люис Хамилтън каза в края на деня, че проблемите на Мерцедес са много по-големи в сравнение с предишни сезони

Седемкратният световен шампион имаше технически грижи в следобедната сесия със спирачките и DRS-а на автомобила си.

„В миналото сме имали малки грижи, особено в сравнение с тази година, когато сме изправени срещу много, много по-големи проблеми. Каквото и да правим в опит да оправим нещата, просто не се получава. Изглежда трябва да търсим дългосрочно решение, защото в краткосрочен план нямаме нищо“, каза Хамилтън.

„Миналата седмица ви казах, че няма да се борим за победа тук. Вижте Ред Бул колко са напред. 8-9 десети от секундата пред нас, Ферари е на нещо като половин секунда или 0,6 сек пред нас. Ние се борим с всички зад тях“, допълни той.