Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще бъде глобен заради отсъствието от галата на ФИА (обновена)

Хамилтън ще бъде глобен заради отсъствието от галата на ФИА (обновена)

2521
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Люис Хамилтън ще бъде глобен заради това, че не присъства на галата за раздаване на трофеите, спечелени в шампионатите на ФИА за сезон 2021. Седемкратният световен шампион обясни, че е работил заедно с хората от федерацията, за да насочат парите към специален проект.

„Ще има някаква глоба по отношение на галата. Но работихме заедно, за да отидат парите към младежи от непривилегирован произход, за да се насочват към моторспорт инженерни длъжности“, обясни Хамилтън

Пилотът на Мерцедес се е срещнал с президента на ФИА Мохамед бин Сулайем вчера. Двамата са обсъдили редица въпроси, един от които е бил утрешното обявяване на резултатите от анализа на федерацията на събитията от миналогодишната Гран при на Абу Даби.

„С Мохамед се запознах преди много време на събитие в Дубай – преди 10 години или нещо такова. Чудесно е, че сега е в тази позиция. Освен всичко останало постът му е част от борбата, която водим за разнообразие“, заяви англичанинът.

„Мисля, че е важно спортът ни да е прозрачен. Мохамед се съгласи, че е необходимо да се работи в тази посока. Така че очаквам излизането на доклада, за да си вземем поука от станалото и да направим необходимите подобрения.

Що се отнася до състезателния уикенд в Бахрейн, то Хамилтън каза, че не очаква проблемите на Мерцедес да са разрешени

„Мисля, че по време на теста научихме много, но нищо не се е променило досега. Надявам се момчетата да са измислили някакво решение. Но знам, че голяма промяна не е възможна за толкова кратко време. Затова вероятно ще имаме поне някои от проблемите, с които се борихме миналата седмица. Наясно сме, че не сме в желаната позиция. Очевидно е, че колата ни подскача доста, особено в сравнение с основните ни съперници. Вярвам, че в болида ни има потенциал. Дали ще го отключим този уикенд или някъде през първите няколко надпревари, не съм съвсем сигурен“, допълни той.

Хамилтън бе попитан също така дали ще промени подхода си спрямо Макс Верстапен след миналогодишната битка помежду им.

„Тази година ще съм по-агресивен пилот“, отговори той.

Малко по-късно ФИА оповести официално, че Хамилтън е дарил 50 000 евро. В изявлението дори не се използва никъде „глоба“.

„По време на срещата бяха обсъдени и обстоятелствата, довели до отсъствието на Хамилтън от гала церемонията на ФИА през 2021 г. Хамилтън призна важността на това да се отбележат постиженията от сезона в автомобилния спорт, а президентът на ФИА му напомни за задълженията му по отношение на спортсменството, особено като се има предвид статутът му в автомобилния спорт“, се казва в съобщението.