Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел бил готов да кара за Мерцедес през 2021

Ръсел бил готов да кара за Мерцедес през 2021

2165
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка Уилямс

Джордж Ръсел е бил готов да премине в отбора на Мерцедес през 2021. Британецът направи дебюта си в германския тим във второто състезание на пистата Сахир. Тогава Ръсел заместваше Люис Хамилтън, който бе заразен с коронавирус.

Ръсел бе основен претендент за победата в състезанието. За съжаление спукана гума и объркана стратегия го лишиха от възможността да запише първи успех в своята кариера. Седмица по-късно той се върна в Уилямс, където отново се бореше за позиции в дъното на колоната.

Джордж постигна сериозен напредък през миналата година. Младият британец редовно прескачаше Q1 и имаше няколко класирания в Q3. Най-доброто му постижение бе второ място от съкратеното състезание в Белгия. Това бе първи подиум за легендарния британски отбор от Гран при на Азербайджан през 2017. Тогава Ланс Строл се движеше на втора позиция, преди да бъде изпреварен на старт-финалната права от Валтери Ботас. След прекарани три сезона в отбора на Уилямс, Ръсел най-накрая ще бъде официален пилот на Мерцедес заедно с Люис Хамилтън.

Размишлявайки върху прекараното време в тима от Гроув Ръсел смята, че има необходимите качества, които да го отведат на върха.

„Винаги се учиш. Вашата естествена скорост е такава, каквато е. Не става по-добра“, отбеляза Ръсел.

Според него е имало много фини настройки, които са му помогнали в представянето.

„Как да извлека повече от инженерите си? Как да настроя фино колата? Как да управлявам гумите при студено време в Бразилия?“.

Джордж е бил напълно готов да се присъедини към Мерцедес след края на сезон 2020. Въпреки това германците решиха да го оставят за още една година в Уилямс.

„След първата година щях да се чувствам готов. Днес съм по-добър пилот, отколкото бях тогава. Две години в Уилямс са напълно достатъчни. През 2021 бях повече от готов да се придвижа нагоре“.

Условията на споразумението бе една от причините, която спъна бившия шампион във Формула 2 да се премине в тима от Бракли по-рано. Джордж бе подписал тригодишен договор с тима на Уилямс когато дебютира в F1.

„Подписах за три години и не можех да направя нищо по този въпрос“, обобщи Джордж Ръсел.