Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Бяхме пети по скорост, а взехме подиум. Няма значение колко е...

Ръсел: Бяхме пети по скорост, а взехме подиум. Няма значение колко е бърза колата ако не стигнеш финала

1852
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел изненадващо и за самия себе си се оказа втори в генералното класиране на Формула 1 след три старта от Формула 1. Пилотът на Мерцедес се качи на подиума в Австралия и с 37 точки е зад лидера в подреждането Шарл Льоклер (Ферари). След това той отново подчерта колко важна е издръжливостта в битките по пистите.

„Мисля, че резултатите ни са признание за всички в Бракли и Бриксуърт, защото няма значение колко бърза е колата ти, ако не стигнеш до финала. Тогава просто не взимаш нищо. А ние бяхме на финала.“

„През уикенда (в Австралия) бяхме може би пети по скорост – зад Макларън, зад Алпин. И въпреки това се класирахме трети. И някой тъкмо ми спомена, че съм втори в генералното класиране, което е абсолютна лудост“, заяви Ръсел

24-годишният състезател допълни, че целият тим трябва да се гордее с работата си и да продължи да се стреми към отключване потенциала на F1 W13.

„Вярваме, че можем да постигнем необходимото представяне. Няма да се случи от днес за утре, ще са ни нужни доста състезания преди да започнем да намаляваме разликата“, каза още Ръсел.

Пилотът похвали екипа си и за настояването да съхрани гумите си. Той призна, че като автомобилен състезател последното, което иска, е да внимава.

„Аз искам да се боря за позиции. Експертите обаче са в отбора, те са наясно със ситуацията. Имам цялата информация пред себе си. А и на волана видях, че температурата на гумите е на лимита. Ако натиснех още малко, сигурно и зад Люис [Хамилтън] щях да отида“, добави Ръсел.

Самият Хамилтън заяви, че представянето на по-младия му съотборник и мястото му в генералното класиране са невероятни

„Той върши страхотна работа. В Австралия имаше страхотно темпо. Беше много стабилен в първите три надпревари. Труди се упорито и се справя великолепно“, коментира седемкратният световен шампион.